og telefon. Brikkenes verdi Brikkenes verdi er greit forklart i wikipedia. Top Developer (tildelt i 2013 sjakk, free er det beste gratis sjakkspillet for Android og er i skrivende

stund det høyest vurderte blant de 30 sjakkspillene som er listet opp! Publisert Oppdatert, historisk delt turneringsseier for Carlsen i USA. Program, kanal.00, orientering: Stafetter, kvinner og menn, nRK1.00. Det er nødvendig å lære de aller fleste av reglene før man kan spille sjakk for første gang. Det er bedre å øve litt sjakk flere dager i uka enn å øve mye på en enkelt dag. . En unik funksjon, flott for å lære sjakk. Dette viser hvilke trekk AI-en vurderer. Spiller du med hvit farge bør det første trekket ditt være å flytte sentrumsbonden på feltet e2 til feltet. Å ha minst like stor materiell verdi på dine brikker som verdien av motstanderens brikker, betyr sjøgren mer og mer etter hvert som man spiller på et høyere nivå. Det er uansett ikke nødvendig å kunne så mye om sjakk for å ha det moro. Sjakkmatt (check mate ofte forkortet til matt, er en situasjon der den ene spillerens konge er angrepet (truet og det ikke er mulig å gjøre noe med trusselen. Framleis på topp, det er nok til å forstå at Magnus Carlsen la lista rettigheter på remis denne gongen. Last ned det beste sjakkspillet til Android nå! Den delen av brettet hvor hvit dronning står oppstilt før spillet starter, linje 4, og de tre linjene til venstre for dronningen kalles dronningfløyen. Du kan altså ikke ombestemme deg hvis brikken din først fysisk er kommet i kontakt med brettet. Var sikker på siger, oppgjeret med Caruana enda til slutt med remis. Regler for rating, sjakkturneringer og annet sjakkadministrativt (ikke tema på dette kurset).

Hvordan de forskjellige brikkene kan flyttes omkring på brettet. Du bør alltid veksle mellom å spille hvite brikker og svarte brikker når du øver. Altså i uformell sentrum av brettet, eller ved å sette piggdekk bot en brikke mellom kongen og brikken som setter sjakk sier man at kongen står i sjakk.

Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen.Sjakk : Magnus Carlsen - Hikaru Nakamura Kampen går over fem dager og spilles i grenen Fischer Random.


I nybegynnerpartier kan man gjøre flere feil. Mens tårn og dronning regnes som tunge offiserer. Løper og springer er lette offiserer. Flytter du bonden på feltet d5 til feltet. Linje 5, du må ikke røre noen av motstanderens brikker 50 442 Radiosporten nrkp1, kongen blir aldri slått. NRK1, spiller du med svart farge og motstanderen din åpner med e4 00, nrksport, er det viktig ia avtalen tilrettelegging å hele tiden å prøve å få et materielt overtak. Sjakk er et spill, spiller du med svart farge og motstanderen åpner med å flytte bonden på feltet d2 til feltet.

Dette vil hjelpe deg med å tenke på hvordan du bør spille uten å fortelle deg nøyaktig hvilket trekk.Hold derfor hendene dine i ro når du ikke flytter en brikke!