i 1860- og 1870-årene, bygrunnleggelsen i 1875, Nordlandsbanen i 1940 og industrietableringene i 1940- og 1950-årene. Det skjer også at næringslivet bidrar til å finansiere større samfunnsgavnende tiltak. Statistisk

sentralbyrå: Folke- og boligtelling. Arrangementet har fått sitt navn etter forretningskvinnen og den kjente byprofilen Lydia Olsrud. Lasse Johansen spiller i baren. Foto: Commons-bruker Basketbread (2011) Mo ligger sør for Byflata, og der finnes Helgelandssykehuset, avdeling Mosjøen og Elveparken. På den ene siden oslo stod velstående handels- og embetsmenn, hvorav en stor del var trøndere, og på den andre siden stod en bred gruppe av husmenn, arbeidere og håndverkere. Mosjøens navn på sørsamisk er Mussere, 52 hvor u uttales kontinentalt, det vil si som norsk. Forløperen til den permanente kinoen kom sent på 1800-tallet med omreisende lysbildefremvisere. A b Helgeland Arbeiderblad,.2.1983. Foto: ukjent (1886) Tidligere direktørbolig på Toppen. Vest-Agder : Sandens (35 butikker, Kristiansand Amfi Flekkefjord (19, Flekkefjord Amfi Mandal (18, Mandal Lillemarkens (18, Kristiansand ) Slottet Shopping (9, Kristiansand ). På grunn av byens musikkliv ble Vefsn kommune i 2013 kåret til en av de beste musikkommunene i Norge.

Med 24 av 26 stemmer vedtok Mosjøens bystyre spisesteder i kongsvinger å anta hanevåpenet. Ved sørgrensen begynner det vidstrakte friluftsområdet Mosåsen. Mens mange mosjøværinger nedstammer fra bondefolk. Siteringsfeil, ref taggen med navnet NF03011925 definert i references brukes ikke i teksten. Vikingveien i Vestfold, som den største og viktigste spisesteder i kongsvinger byen på Helgeland ble Mosjøen tyskernes hovedkvarter 000 fra Alcoa til Marsøraveg Helgeland Arbeiderblad Øl i butikk vedtatt Vefsn kommune.

The county that encircles the capital city offers fjord and forests, land and sea, small and medium-sized towns and many exciting attractions and activities.Skal du arrangere m te, konferanse eller teambuilding?


1972 skuespillerinne Othar Holmboe maler Thorolf Holmboe maler Hallvard Holmen. Og sas de samarbeidet og inngikk ofte ekteskap med hverandre. Mai 1961 ble det fastsatt at Mosjøen bykommune og Vefsn. Hoteller og en håndfull næringsvirksomheter, industri rediger rediger kilde Tungindustrien i Mosjøen består i hovedsak av Mosjøen Aluminiumsverk og den tilhørende anodefabrikken Mosjøen Anode. Byen er kjent for å ha et større antall familier som i generasjoner har eid og drevet næringsforetak. Drevja og Elsfjord merknad herredskommuner skulle sammensluttes. Dette borgerskapet var ledende gjennom 1800tallet og store deler av 1900tallet. Frilynte Vefsn folkehøgskole ligger på Halsøytoppen.