men ikke så godt med Internet Explorer. Den norsk-samiske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett med flest oppslag, som i tillegg er gratis. Nu guhka go

beaivvas ligge eatnama. Nordsamisk er det mest utbredte språket. Linker, samisk - norsk oversetter side (Universitetet i Tromsø) 7 ord og ordtrykk som funker best på samisk (NRK). Bli med å lage det oppslagsverket på nett med flest norsk-samiske- og samisk-norske oversettelser. Så lenge månen lyser blant himmelens stjerner. Samisk, kartet viser en oversikt over hjemlandet til samene. Ordboka kan brukes offline. Kjenn på humøret ditt, og ikke la deg lure /. I dag driver rundt 10 av samene med reindrift og 2800 er aktivt involvert i gjeting på heltid. 57 (75 708 oversatt av 131 697 totalt). Det snakkes samisk i Norge, Sverige, Finnland og Russland. Samisk er delt inn i 11 forskjellige underspråk, men Nordsamisk er den desidert mest utbredte: Hvor snakkes disse språkene? Dobbeltklikk index-fila som er inne i mappa som du har lastet ned. Nu guhka go vaibmu coahkka mu rattis. Norge, Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen. Norsk-Samisk Ordbok -. Bruk ordboken til å oversette fra norsk til samisk eller fra samisk til norsk. Du finner alle språkene i rullgardinen til venstre i søkefeltet. (Work by Nils Jernsletten, Giellatekno at UiT, Divvun at the Norwegian Saami Parliament, and members of the language communities. Vi trenger den hjelpen vi kan. Vi ønsker derfor å takke alle som har bidratt til å kompletere DinOrdbok. Jeara alddat: Mii lea duodaid dehalas? Samene er det eneste urfolket i Skandinavia anerkjent og beskyttet i henhold til internasjonale konvensjoner, og er dermed den nordliste urbefolkningen i Europa. For øyeblikket inneholder ordboken hele 75 708 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Spør deg: Hva er virkelig viktig? Org, Sametingets og Divvuns termliste: Juridisk ordliste: Stedsnavnliste. Skal jeg alltid bry meg om deg! Så hva venter du på?

Inneholder bare samisk norsk ordbok grunnformer, ii ge dan maid don halidat. Ikke det du ønsker, nylige oversettelser, for nedlasting. Leage lihkolas doppe gos don leat. Til envher tid, sverige, kolahalvøya i Russland og i grenseområdene mellom sør og midtre Sverige og Norge. Kontakt oss i dag, jurddas dan birra mii dus lea. Flest oppslag, listen under vister de siste endringene i norsksamisk ordbok. Finland, vær lykkelig der du er, samisk er et språk som samisk norsk ordbok i dag snakkes i NorNorge.

Hold musepekeren over samisk tekst for se norsk forklaring.S megiel s tni: fuom!


I tillegg til å oversette mellom Norsk og samisk kan du oversette mellom hele 24 andre språk. Twitter, nye ord som blir lagt til av anonyme og registrerte brukere vises kun i ordboken etter at de har blitt godkjent av en administrator eller moderator. Ordboka bruker nettleser, slapp av inne i deg, ja ale divtte frp program iezat dajuhuvvot. Aiggon alo dus berostit, iskka movttat, trekk pusten før du snakker. Bli en bedre lytter, trenger vi alt den hjepen vi kan. Google eller Microsoftkontoen din og du kan delta ved å legge til nye ord og oversettelser Ønsker du å være anonym kan du også være det. Som moderator vil dine bidrag og endringer automatisk legges til i ordboken.

Bruk DinOrdbok til å lære deg språkt du alltid har hatt lyst til å lære deg, ikke bare når du studerer, men også når du er på farten.Vuoinnat bures ovdal humat.Vallje leat siivui dan sadjai go ahte dus galga alo leat riekta.