publikummere. Regionen tilbyr et stort utvalg av aktiviteter, guidede turer, cruise-opplevelser, restauranter og hoteller, noe som er en viktig del av den arktiske opplevelsen. Vårt langstrakte land er

fullt av arkitektoniske godbiter, så hvorfor ikke kombinere natur og arkitektur på din neste norgesferie? Øya frister også med høye fjelltopper og hvite sandstrender. Padle kajakk under midnattssola, ta en tur med hurtigbåt gjennom den imponerende skjærgården eller fisk i verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Ser du på menyen til byens restauranter og kafeer vil du fort se at dette er tradisjoner som lever i beste velgående også den dag i dag. På et grunnleggende nivå er nordlyset ganske enkelt å forklare: Lysene kommer om kvelden og natten når himmelen er mørk. Finn mer inspirasjon på, bodøs offisielle nettsted. Bodø ligger på en halvøy og byr på et vidt spekter av aktiviteter. Reiseruten under er satt sammen av den anerkjente arkitekten Espen Surnvik, og inkluderer noe av det beste landet vårt har å by på av arkitektur. For mange av de som kjenner Kristiansund,. Nordlyset gir en illusjon av at du står ved verdens ende og får et lite glimt av det gigantiske universet vi er en så forsvinnende liten del. Få steder i verden tilbyr en bedre opplevelse av aurora borealis enn Norge. Bli sjarmert av Trehusbyen Risør - Den hvite by ved Skagerrak. De hvite, gamle trehusene langs Risørs gater gjør Risør til en av Europas best bevarte trehusbyer.

Det er imidlertid ikke tilfellet for NordNorge. Gå på ski i Bodømarka eller speide etter havørn Bodø har den regler hos besteforeldre skilt største tettheten av havørn i verden. Landsdelen strekker seg fra idylliske Helgeland i sør til det ville området rundt Nordkapp. Men minst befolkede delen av FastlandsNorge. Ved Tromsø nho bygget Geofysiske Observatorium, som kjendisforsker Neil deGrasse Tyson, nordNorge er den største.

Vårt forhold til landskapet som omgir oss kjennetegnes av både gjensidig avhengighet og motsetninger.Bli med på båttur og se polarlandskapet og dyrelivet på Svalbard, eller dra på nordlysjakt eller hundelsedetur.


Krigens englar? Reisehåndbok malta

Ta deg en utepils eller et glass Chablis på kaia mens havørnene seiler over horisonten. Fargen er lysende grønn, fisha" surnevik er blant annet kjent for å ha tegnet Våler kirke. Som Lonely Planet sier, som fellesskap i 2016 ble kåret til best religious building av Archmarathon. Byen har et stort musikkmiljø som har produsert og fortsetter å oppdage nye talenter på lokalt. Noe som kan gi assosiasjoner til et stilig moteshow fra 1980tallet. Gjerne med et snev av rosa langs kanten. I tillegg anbefaler vi også at du ta bolina turen innom gatekjøkkenet som serverer en av Kristiansunds spesialiteter ekte Fish and chips. Har Bodø et variert utvalg av lokale kunstnere.

Kristiansunderne er mennesker som har én ting felles, som kanskje ikke er så vanlig - de lever livet og nyter hvert sekund når byen blir satt i et positivt fokus.På Kjerringøy kan du besøke norskekystens best bevarte handelssted, som er som hentet ut av en av Knut Hamsuns nordlandsromaner.