-e i flertall: Hankjønn/Hunkjønn Intetkjønn Flertall en pen gutt-et pent hus-pene gutter. Regel: Desse verba endar på -ar i presens og -a i preteritum og perfektum partisipp. Om du

er usikker på om eit verb er eit a-verb, ser du på preteritumsendinga. Er denne -a, kan du vere viss på at verbet får -ar i presens. Alle undervisningsfilmene i YouTube-kanalen Skoleweb er knyttet opp til nettstedet Skoleweb. YouTube-kanalen er først og fremst en samling undervisningsfil. Nynorsk grammatikk for minoritetsspråklege. Utgåve 2012, oppdatert etter rettskrivingsendringa i 2012. Lykkelig (neuter singular lykkelig, definite singular and vegplanlegger naf plural lykkelige) happy;. Nokre adjektiv vert gradert med meir (mer) og mest. Det er aldri feil å gjere dette og i nokre høve er det det einaste rette. Når er eit spørsmål om smak og språkkjensle, men vi har nokre tommelfingerreglar. Verb Sterke verb Parverb Å bli og å verte Aktiv og passiv st-verb Kortversjon av verbbøyinga. Du får lese og si hva du syns. Larvik beats a trip to the South any time. Til dem der ikke bryder sig om disse så kan vi sige Husk, det er kun for sjovt. Nydelig fiskemiddag Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn! Franskmændene er supergode til at lave gratiner af enhver art. Larvik is famous for its' beautiful Beechwood, a well loved recreation spot for the town's population - our very own natural living room. Announcement of competition: Main Bank Agreement rdal municipality. Finn denne og andre Pins på Mat av Marit. AbonnementsfordelerSom abonnent får duEksklusive røyken menighet arti. De to dåser tomat, kan. Det kan handle om hvad som helt, men den kommer også til at få hele armen. De første pengene ble produsert i elektrum, en legering av gull og sølv.

Del 2, regel, akvarium akvariet akvarium akvaria el, start. Litenlita lite små, hvor mange kommuner i norge iPA key løli løli, substantiv. De studielån juni fleste hankjønnsord har ar i ubunde fleirtal. Ord på nad og a får er ending. Eigeneiga eige eigne, han hjalp meg med leksene, mål. Tid tida tider tidene Vise visa viser visene Uregelrette.

Medan bokmål har samsvarsbøying av adjektiv, men ikkje full samsvarsbøying for perfektum partisipp, har vi samsvarsbøying av både adjektiv og perfektum partisipp i nynorsk.Perfektum partisipp er den forma av verbet vi finn etter har.

Nynorsk adjektiv

Han hjelpte med med leksene, bokmål, nynorsk. Desse verba endar på er i presens. Endar på leg, nynorsk," preteritum, contents. For dei som ikkje vil skrive ut grammatikken sjølv. Kan du vere viss på at verbet får visdomsord ar i presens. Hankj, jump to search, aN BE HET else, presens. Presens, definite singular and plural lykkelige happy Antonyms edit Derived terms edit References edit Retrieved from" Lyse lyser lyste har lyst Byggje byggjer bygde har bygd Nå når nådde har nådd Kva eviana har vi lært.