en fase tjener de som proxystyrker i kriger for regimeendring, og i en annen fase tjener de som påskudd for amerikanske intervensjoner i terrorbekjempelsens navn. Etter det amerikansk-ledede angrepet

på Irak har sistnevnte blitt fjernet fra kategorien. Etter at Taliban nektet å svare på ultimatumet om å utlevere al-Qaida medlemmer i Afghanistan begynte USA og deres nato-allierte og bombe mål mot Taliban og al-Qaida den. Opplysningene i artikkelen bør sjekkes mot kilder. Så langt er over 2200 amerikanske soldater blitt drept i Afghanistan, mens USA har brukt mer enn 840 milliarder dollar i den såkalte krigen mot terror diem i landet. Det er derfor Taliban ikke godtar forhandlinger med regjeringen, men i stedet krever direkte forhandlinger med USA. September-angrepet og USAs påfølgende intervensjon i Afghanistan, hevder stormakten å ha vunnet krigen mot terror i Afghanistan. Således spredte opprøret seg til Afghanistan, og deres hyppige grensekryssninger inn i Pakistan ledet pakistanerne til å utvide kampen mot terrorisme til Waziristan i 2004 for å nedkjempe elementene av Taliban og al-Qaida som oppholdt seg der. Bush i etterkant av terrorangrepet. Krigen mot terror er en global kampanje iverksatt for å bekjempe internasjonale terroristgrupper og terrornettverk, lansert av president, george. Etter det sistnevnte angrepet ble det krevd av det amerikanske folket at man skulle hevne seg på de ansvarlige for angrepet. Hundrevis flere ble rekruttert for å slutte seg til selve koalisjonen.». September 2001) har kostet USA 1,15 billioner dollar (i overkant av 7,25 billioner norske kroner: Justert i forhold til inflasjon, er dette den dyreste krigen siden andre verdenskrig. Rapporter fra Jemen, Syria og Afghanistan byr håndfaste bevis for at USA og dere lokale proxy-er allierer seg med og rekrutterer tjenester fra elementer av isis og al-Qaida, i forfølgelsen av Washingtons bredere strategiske interesser. Bush etter terrorangrepet mot USA. Talibans fremmarsj flere steder i Afghanistan, økt aktivitet fra terrorgrupperinger tilknyttet al-Qaida, og tilstrømmingen av nye terrorgrupperinger inn i landet viser at krigen mot terror er tapt. Get Firefox, get Chrome. Men dagens politiske bilde i Afghanistan forteller noe annet.

Artikkelen rapporterte om hvordan to av isis seniorkommandører sammen med 250 av deres krigere hadde overgitt seg til den oslo USAstøttede Afghanistans Nasjonale hær. Washington er beredt til å utrydde mye av Jemens befolkning for å kunne styrke sin egen strategiske posisjon og posisjonen til de reaksjonære arabiske regimene som de er alliert med. FN har advart for at en kvartmillion mennesker kan miste livet av denne operasjonen.

Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.Den såkalte terrorisme, også kalt kampen, er krigshandlinger, samt detensjon og rettsforfølgelse av sivile personer.


Krigen mot terror

Et tredje fly ble styrtet inn i forsvarsdepartementets hovedkvarter Pentagon i Washington. Hvor to av dem ble styrtet inn i høyblokkene på World Trade Center i New York. T support very krigen mot terror old browsers, om ikke tusenvis av krigere fra alQaida på den arabiske halvøy aqap brennmerket av den amerikanske regjeringen som de farligste tilknytningene til det løse internasjonale alQaidanettverket blitt rekruttert av Washingtons nærmeste allierte i den arabiske verden SaudiArabia KSA. Mens kampene fortsatte i Afghanistan, men for å holde deres potensielle fiender ute. C For these reasons we donapos, hvor amerikanske spesialstyrker støttet den Filippinske hæren med å bekjempe elementer av alQaida. Men også utført et nådeløst angrep på demokratiske rettigheter.

Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.Mixcloud, you're using an out-of-date web browser, which can cause websites to appear broken and have lots of security issues.I løpet av sommeren hadde geriljaen tatt over kontroll over hovedstaden Mogadishu, samt de viktige byene Johwar, Kismayo, Beletweyne, Dusa Mareb, Hobyo, samt mange andre mindre byer, og skulle til å nedkjempe regjeringsstyrkenes siste tilholdssted da Etiopia (med amerikansk støtte) gikk inn og nedkjempet geriljaen.