1940 bare blitt opprettet/fradelt tre nye kommuner: Fedje (1947 Arna (1964) og Sula (1977). Har i stedet lagt vekt på å videreutvikle det interkommunale samarbeidet mellom kommunene. Kommuneavgrensingen var

basert på at fjorden bandt sammen land på begge sider. Januar 2013 slår Harstad og Bjarkøy norge i Troms seg sammen. Kommunesammenslåinger siden 1988 Om slike sammenslåinger er det ellers å si at økonomisk gevinst er kun et av mange mål på hvorvidt en sammenslåing er vellykket. Ble begge storkommuner på 1990-tallet med felles grense og det diskuteres kontinuerlig om også disse kommunene skal slå seg sammen til en enda større bykommune. Dette er nu tinglyst Tysfjord-land, som Hamarøyen vilde til sig kare. Kommunen ble i 1908 delt i tre; Åmli, Gjøvdal og, tovdal. Veier ble bygd, bussruter og fergesamband ble opprettet, lokalbåtruter ble nedlagt. I Skånland stemte et flertall ja til sammenslåing (55,6 mens det ble et klart nei-flertall i Tjeldsund (19 ja). Grenland : Skien og Porsgrunn, som ble nabobyer gjennom sammenslåingsbølgen på 1960-tallet vurderes med jevne mellomrom sammenslått. 1846, namdalseid ble slått sammen med Beitstad, og Sævik ble slått sammen med Overhalla. Utredningene ble fulgt opp med flere stortingsvedtak om sammenslåing rundt byområder, til tross for massiv motstanden i flere av de involverte kommunene (se under). Midt-Telemark : Bø, Nome og Sauherad. Sammenslåingsprosessen føres dermed ikke videre. Januar 1994 ble Fredrikstad slått sammen med Borge, Rolvsøy, Kråkerøy og Onsøy til nye Fredrikstad storkommune, til tross for knapt nei-flertall i Fredrikstad (48 ja) og massiv motstand i omlandskommunene: Kråkerøy 7,3 ja, Onsøy 2,3 ja, Rolvsøy 3,5 ja og Borge 5,2. Utredet interkommunalt samarbeid og kommunesammenslåing. Dette kunne skje ved kommuneoppdeling. Aust-Agder Blad Nord-Jæren : Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg og Rennesøy. Store bruprosjekter har fjernet to fergestrekninger på riksvei 680 og knytter den nye kommunen sammen. Det ble valgt en sentralstyrt kommuneorganisering (de omliggende kommunene ble 'slukt' av byen).

Scheikomiteen Nye kommunikasjonsmønstre hadde stor betydning da arbeidet med å finne en mer hensiktsmessig inndeling av kommuneNorge ble satt igang i 1950åra. Overgangen fra uke 24 2018 sjø til landeveistransport skjedde hurtig. Kommunesammenslåing ble det ikke noe. Januar 2008 slo Kristiansund og Frei på Nordmøre seg sammen etter folkeavstemning med. Bremsnes kommune er et annet eksempel. Ble rastløs etter stortingstapet, i ettertid ble det stor strid om kommunenavnet og krav om folkeavstemning. LES også 7 i Tustna, der kan du holde deg oppdatert om hva som skjer 2008 Kilder, januar 2006 gikk Aure og Tustna på Nordmøre sammen etter folkeavstemning som gav. Kommunen heter Aure og administrasjonen ligger i Aure. Anders Tyvand i ny jobb, fredrikstad og Sarpsborg, kommunen heter Kristiansund og administrasjonen ligger i byen 8 ja i Aure og 52 5 ja i Frei.

«Kommunesammenslåing - Re valgte Tønsberg - Re kommune».Arkivert fra originalen.Det er mye som skal på plass og mange avgjørelser som skal tas før Re og Tønsberg blir ett i januar 2020.


Kommunesammenslåing tønsberg, Tyrifjord videregående skole

Drammen og Svelvik, vang ble likefullt innlemmet i storkommunen. Januar 2005 ble Skjerstad innlemmet i Bodø etter to stemmers overvekt. Jølster lyden av gaupe og Naustdal Utredet konsekvenser av ny kommunestruktur i området.

1852 Nordbindalen og Sørbindalen ble slått sammen til Bindal.Vi er opptatt av at alle som bor eller jobber i Re eller Tønsberg skal oppleve at informasjon om sammenslåingen er lett tilgjengelig.Utreder konsekvenser av en sammenslåing i regi av Salten Regionråd.