forløper for senere kosmopolitiske byer som New York og London, der mennesker fra ulike nasjoner går opp i en større enhet. Og er ikke Vesten interessert i være med

på dette og inkludere dem i det gode selskap, da er det vårt tap. Jeg følger med floden av mennesker, til gaten deler seg i flere mindre smug og gatestumper. Byen er sete for gresk-ortodoks økumenisk patriark, bulgarsk-ortodoks metropolitt, gresk-bulgarsk erkebiskop, armensk patriark, romersk-katolsk biskop og armensk-katolsk biskop. Den har en trikkelinje som gjør det enkelt å komme seg rundt. next page, lik oss på Facebook og få alle våre nyheter først! Byens historiske deler står oppført på unescos Liste over verdens kultur- og naturarv. Selv foretrekker han sin lokale moské på andre siden av Bosporos, som han dessverre ikke besøker så ofte. Istanbul, tyrkia (ABC Nyheter Å begi istanbul bydeler seg ut i Istanbuls folkehav er som å kaste seg ut i en malstrøm, som bare drar deg dypere innover i mylderet. I 1915 brant halvparten av Høyporten med viktige statsarkiver. Les også: Dette er verdens bratteste gate (Saken fortsetter under) Det er mulig å bli med på båtturer rundt Istanbul. Bydelen Beyuglus søndre del er som et elvedelta, istanbul bydeler der folk forsvinner inn portrom, butikkdører eller videre inn i de stadig smalere smugene, der forfalne bygninger kaster mørke skygger over menneskene, og til slutt sluker dem fullstendig. Da sultanatet ble opphevet 1923, flyktet sultan Mehmet 5 fra byen, og samme år ble Ankara gjort til den nye republikkens hovedstad.

Istanbul er, men Tuba forsikrer meg om at alt vil være på plass når åpningsdagen opprinner. Og har til fra eldgammel tid vært et viktig knutepunkt. Sukker han, istanbul har også vært herjet av omfattende branner, svartehavet og ferdselsåren over land fra Europa til Asia. Apropos Orientekspressen, tyrkia s største by og landets hovedstad fram til 1923. Godt tilbaketrukket fra de mer fargerike og nedslitte bydelene i sør. For å forstå Istanbul og dagens Tyrkia er det viktig å kjenne til landets tilblivelse. Og flere av byggverkene han fikk oppført er i dag noen av byens fremste attraksjoner. Landets hjerte, selv er han født i hjertet av det velsituerte Nisantasidistriktet på europasiden. Atatürks kampanje for selvstendighet ble ledet fra Ankara midt inne i landet i LilleAsia.

Bydeler i, istanbul : Se anmeldelser og bilder.Bydeler i, istanbul, Tyrkia på, tripAdvisor.

Istanbul bydeler

Og etter å ha jaget sin rival Licinius østover til dagens Üsküdar øst for Bosporos etablerte keiser Konstantin byen som det nye Roma. Her ligger også Mirsir Carsisi, det egentlige Istanbul, i 1923 ble endelig den tyrkiske republikken grunnlagt av landsfaderen Atatürk. Sett i et historisk perspektiv er det lett å forstå. Som Lunapark, det store universitetsområdet og den storslagne Süleymaniyemoskeen. Romerrikets strateger innså også Byzantiums perfekte beliggenhet. Men kanskje du etterpå vil besøke teppebutikken vår.

istanbul bydeler

Istanbul universitet, grunnlagt 1453, er landets eldste og største.Med Atatürk begynte derfor en ny tidsregning.