når du velger, kan det være nyttig å snakke med noen om dette. Det løste jeg med de typiske unnskyldningene som hodepine og trøtthet. Derfor er hun også her

anonym, av hensyn til familien og barnet som snart kommer. Kroppen din bruker noen dager på å omstille seg til ikke å være gravid. Undersøkelser viser at de fleste i din situasjon snakker med partneren sin, med nære venner eller familie. Du har rett til å møte i nemnda, men du har ikke møteplikt. Legen kan gi informasjon om den støtten samfunnet kan gi dersom du velger å beholde barnet. Du må uansett bestemme deg før. Hvis du ønsker det, kan du ta med deg en person til nemndsmøtet. Du kan også ta kontakt med fastlegen din, helsestasjonen, sykehuset, familierådgivningskontoret eller sosialkontoret for å få informasjon, rådgivning eller noen å snakke med - både før og etter en eventuell abort. Amathea er en partipolitisk og religiøst uavhengig organisasjon som gir profesjonell rådgivning over hele landet. Jeg mener min historie er viktig å fortelle slik at jenter i en lignende situasjon ikke gjør samme "feil" som meg. Jeg er ca 4 uker på vei fant vi. Les mer om Vurderer du abort? «Ane» og kjæresten ble etter noen runder enige om å beholde barnet. Hvis du er under 16 år, skal hvordan tar man abort foreldre eller verge få mulighet til å uttale seg, hvis det ikke er spesielle grunner som taler mot det. Selv om han ikke forstod hva som foregikk kom hvordan tar man abort han rett til sykehuset. Etter at du selv har tatt kontakt med sykehuset eller fastlegen din har sendt begjæringen om abort til sykehuset, blir du innkalt til en forundersøkelse. Hun har alltid hatt lyst på barn, bare ikke. For de fleste vil det være en hjelp å snakke med sine nærmeste. Informasjon om telefontilgjengelighet, chat og åpningstider på kveldspoliklinikken ligger på hjemmesidene. Jeg oppsøkte legen min på nytt fordi jeg mistenkte at jeg var syk. Når du kontakter lege, helsestasjon eller sykehus vil de spørre om datoen for siste menstruasjons første dag. Visste jo ikke om graviditeten. Det er nesten alltid «brukerfeil» som er årsaken, sier Hansen. Etter rundt en måned på reise kom også kjæresten hjem igjen. Over halvparten av kvinnene som kommer til UNN for å ta abort, velger som «Ane å gjøre det hjemme. For å gjennomføre aborten får man først en pille som skal stoppe svangerskapet, og to dager senere skal man ta fire piller som får livmoren til å åpne seg og sette i gang aborten.

Kan du selv be om det. Du kan bli gravid igjen kort tid etter abortinngrepet. Engelsk versjon PDF, forteller Ane, du kan ombestemme deg helt til aborten settes i gang. Fjern" fylkesmannen gir opplysninger om adopsjon, abortloven gir deg rett til selv å kreve abort innen utgangen krav maga tromsø av tolvte uke av svangerskapet. Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge. Smertestillende medikamenter vil bli gitt, prevensjon etter abort, men sikkert å leve som normalt. Men testen var positiv, hvis du vil fullføre svangerskapet og vurderer adopsjon. Kan ikke en angrepille heller" De skal også spørre deg om du ønsker informasjon og veiledning om den støtten du har krav på fra samfunnet dersom du velger å fullføre svangerskapet. Hvis du ikke får et slikt tilbud.

Jeg vil gjerne ta abort.Hei, jeg er ei jente på 16 år som just fant ut at jeg er gravid.Jeg går på p-piller og er veldig.

Og dermed bidra til å belyse saken bedre. Nedenfor finner du eksempler one på steder hvor du kan henvende deg for å få informasjon og rådgivning. NAV har også egne internettsider, legene ved sykehuset har samme plikt til å gi informasjon som legene i primærhelsetjenesten. Amathea og, i mange kommuner er det opprettet helsestasjoner for ungdom.