er blitt det på en riktig måte. Den underliggende motivasjonen for å delta i fotball vil variere fra spiller til spiller, og ikke minst over tid. I tillegg til

fellestreningene med laget, kan det være lurt å trene egentrening, særlig på de ferdighetene du ikke er så god. Så ikke legg så mye press på deg selv, du har mange år å bli god. Slik er det i både næringsliv og toppidrett. Med det mener han at det ikke nødvendigvis er de som er best i veldig ung alder, som lykkes, men de som utvikler seg best når treningsmengdene øker. Mer fotball i helgene! Hvis fotballtalentet har klart seg gjennom ungdomsskolen uten lange skadeavbrekk som har fått motivasjonen til å dale, eller satt spilleren så langt bak de andre at talentbegrepet ikke lenger brukes, så er det på tide å øke belastningen drastisk. I tillegg, tenk bli deg en lørdag du går ned på den lokale fotballbanen der det er full fart fra klokken 10 om formiddagen med kamper helt til kvelden. Ofret russetiden for fotballen Er unge mindre aktive enn før? Vi er derfor forsiktige med å spisse talentene for tidlig. For ytterligere vilkår se her). Våre spillere trener minst like mye som spillere fra andre og bedre europeiske nasjoner, så mulighetene for å tette dette gapet er definitivt til stede. Haugaasen erfarer at klubbene virker redde for at kompetansekrav skal gjøre at foreldre ikke ønsker å engasjere seg. Det betyr at de følger opplegget til proffklubben, som kun trener én økt om dagen, og slipper treningen med skolen.

Høyt blodtrykk medisin bivirkninger Hvordan bli proff fotballspiller

Som nylig fullførte sin doktorgrad ved NIH. Forteller han, hvis man spiller tre kamper på en uke. Denne kunnskapen må ut i klubber og kretser slik at både ildsjeler og profesjonelle trenere kan påvirke positivt. Og det kan være fint, forskjellen i treningsmengde mellom profesjonelle og ikkeprofesjonelle spillere er størst i tidlig alder. Andre bor på banen og vil trene så mye bli som mulig. Ofte bruker vi øvelser fra treningene. Du skriver at du ikke skal gå toppidrettslinje. Og la dem styre mer selv.

Jeg kan ikke love deg at du blir proff om du gjør som jeg skriver her men det jeg kan love deg er at du kommer til å bli en bedre fotballspiller om du følger min.Så spennende at du har lyst til å bli satse på fotball!Det fi nnes nok ikke noen fasit på hvordan man blir det, men det handler for det meste.

De som lykkes, i en periode i livet der kroppen vokser og hjernen utvikles. SE også Hvordan blir noen barnetalenter superstjerner. Vi trener mye én mot én og spiller kamper på mindre areal. Hverdagen for et norsk fotballtalent i 1618 årsalder er åtteti treningsøkter per uke. Men den store fotballspiller drømmen jages fortsatt av veldig mange håpfulle og talentfulle spillere 5 timer med Bøler, kommer bedre spillere som en direkte konsekvens.

Men det innebærer at skolen må slippe kontrollen på trenere og innhold i øktene til toppklubbene.Initiativet kom fra Norsk Toppfotballsenter, som også støtter prosjektet finansielt.