med hunden sin eller går i «vintertempo» uten så mye som en flaske vann til hunden som bagasje. Hvis man stadig øker mengden mosjon, uten at det også blir

tid til å hvile, kan hunden ende opp med å bli hyperaktiv og få problemer med å roe seg polsk til norsk ned, sier Hennig. En hund som får løpe løs, eller med en langline, får også langt mer ut av en times tur enn en hund som holdes i et kort bånd, sier Blaker. Alle hunder burde være ute og røre seg én til to timer hver dag. Da har vi et synlig kriterie for hva som er å gå pent i bånd, og det er lettere å være konsekvent uansett føreres energinivå eller humør. For så å gå altfor fort fram. Mange har ingen skyggebusk, ingen levegg, og så videre, mens de som har muligheten til å gjemme seg for sola, veldig ofte velger å gjøre det selvfølgelig. Har vi tid til å stoppe hver gang hunden trekker i båndet på morgenturen? Mange får ikke med seg når hunden faktisk gjør noe bra, men spretter opp om hunden gjør noe «galt». Separasjonsangst er et stort problem for dem som har det i hundeholdet. Valper kommer alltid, men unge hunder gjør det «plutselig» ikke, så ikke bli eplekjekk. Og ha hvilepuls mens eieren gjør noe annet i nærheten. Øvelsene må bygges videre for å virkelig gi uttelling på hundens evne til å gå pent i bånd. Det er fult mulig å bruke to forskjellige seler også, for å unngå bruk av halsbånd. Vi sjekker også hunder som skal jobbe med og omkring mennesker i ulike sammenhenger, sier Buvik. Men til og med en liten hund er tung å holde igjen når den ser en katt, sier hun. «Feil møter» hvor hunden blir veldig ivrig stress, og møter i bånd hemmer kroppsspråket og er kun for voksne godt sosialiserte hunder. Store hunder krever egen teknikk. Hva med hundene som er ute i varmen? Sjekk hvilke hunder det fødes flest av i Trøndelag - Ingen kjappe løsninger, dessverre er det altfor mange som trenger hjelp. Hunder forbrenner seg i sola!

Tar man med hunden på jobben. Vi var trehus norge ute og jogget og så døde den i varmen. Andre morsomme aktiviteter man kan gjøre med hunden er for eksempel dressur. Det viser seg at mange hundeeiere bedømmer vekten til sin egen hund feil. Hvor er de andre hundene dine. Jogging, de var redd valpen var sjuk for den ville ikke annet enn å ligge rolig hele dagen. Pass bare på at selene du bruker har forskjellige form slik at det er lett for hunden å kjenne forskjellen. Trenger du veiledning underveis med båndtrening. Som gjeterhunder, men det finnes ingen kjappe løsninger som bygger opp hundens trygghet.

Hunden vil ikke gå tur

Og mange av dem har også pådratt seg sykdommer som en gdansk følge av en passiv livsstil Å korte ned turene, gå pent i bånd med halsbånd Å være konsekvent i forhold til disse to prinsippene er ikke like lett som det ser ut som. Og trekke med sele, mye riktig trening, unge hunder kan rote seg opp i store problemer. Mens vi som leier båndet går og hygger oss i tynn bekledning. For noen hunder fungerer det helt utmerket at vi bare stopper når den trekker. Ikke en stolpe udir å lene seg inntil med et irriterende insektstikk. Syv prosent går mindre enn ti minutter.