kan bedrives med alt fra den letteste ørretstang til kraftige tohåndsstenger. . Det som er viktig, er å ha en sluk som fungerer bra under spinnstopp. Spesielt tidlig på

våren, når vannet er kaldere enn ørretens trivselstemperatur, vil den søke de sørvendte buktene som varmes opp av sola. Slik er det også med laksen, og det er nok fordi begge arter nå kun har ett fokus, nemlig å føre bestanden videre. Prøv med forskjellige størrelser og farger på lokkemiddelet du bruker, og sveiv med forskjellige hastigheter. Unntaket er nattfisket Unntaket fra denne regelen er når du venter på vandrende fisk som kommer inn på grunna for å beite når mørket faller. Imitasjoner av naturlige kick byttedyr Fordelene du har som fluefisker under sjørretfiske, er at du kan presentere lokkemidler som er mer naturlig for fisken, i alle fall om du skal imitere annet enn fisk som byttedyr. Det er lett å overvurdere fluevalgets betydning, men det kan likevel være lurt å ha fluer med litt forskjellige egenskaper. At de nærmest har en hvit og sølvaktig side og buk, kan også ha noe å si for at den hvite fargen er spesielt god i de kalde månedene. Småfiskene kan fiskes passivt med dupp og presenteres der hvor du tror sjørreten står. Du er sjelden alene på de mest populære plassene. Du kan få sjørret uansett når i tidevannssyklusen du fisker, og jeg tror det viktigste er at det er strøm i vannet; sjørreten elsker strøm, og den lever jo også store ustekveikja deler i av sitt liv i ei strømmende elv. Omtrent som en jerker, bare mer hissig og variert. Småfisk og fiskeyngel står ofte på sjørretens matseddel sommerstid, så fargene på slukene bør være relativt fiskelignende.

Spesielt under nattfiske og fiske i kraftig regnvær kan roligere innsveiving og bevegelser være tingen. Hvis du ikke fisker med flue. Kystwobblerne er heller ikke så spennende i så måte. Gult og rødt Sommer, like etter isløsning kan du ha et fantastisk fiske etter noen dager med soloppvarming. Fluefiske kan være skikkelig effektivt til tider. Bukter med variert bunn der det er mye næringsdyr lage og kanskje fiskestimer holder til. Kan den vesle badebukta lenger inn i fjorden være en god sjørretplass. De beste fiskeplassene vil derfor være disse.

Du kan fiske sjørret i sjøen med stang og håndsnøre fra lan d og fra båt hele året.Det er imidlertid noen viktige unntak du bør kjenne til.Fiske etter sjøørret i havet: Lilletrollet

Men alle grutområder med varierende bunnforhold er interessante. Det finnes sjørret langs hele norskekysten. Den liker derfor å ha muligheten til mosebok å stikke ned på dypere vann. Konsentrer deg om de naturlige standplassene. Men der ute i mørket er det mange som opplever årets høydepunkt fiskemessig et spennende og givende fiske etter stor blank sjørret. Det virker som dette er en svært god periode å fiske. Fisk gjerne i pålandsvind fordi det da virvles opp byttedyr i kanten mellom stranden og det dypet sjørreten jakter. Og som ørreten lett får øye. Du kan finne sjørreten nesten overalt men bukter med sand eller mudderbunn med enkelte tangflekker og steiner er optimale plasser. Den såkalte molbakken, hvitt og oransje er farger vi har best erfaring med.

Det er også greit å ha imitasjoner av reke, småfisk og børstemark.Lenger utpå vårsesongen kan det etter hvert lønne seg å satse mer på fiske morgen og kveld.